Nabídka vzdělávacích kurzů pro žáky oboru kuchař-číšník 2012-2013
Přihlášky na všechny kurzy a potřebné informace obdržíte u vedoucí oboru KČ Bc. Marie Poulíkové (tel. 723 371 748).
I. ZÁKLADNÍ BARMANSKÝ KURZ
Počet dnů kurzu:4 + 1 – termín – 30. 11. – 4. 12. 2015
Cena: 2 400,- Kč / žák školy, 3 600,- Kč / dospělá osoba
Výuka celkem: 35 hodin, každý den v době 9 – 16:00 hod
Místo konání kurzu: Bar akademie, Lipová 17, Brno
Lektor: David Švábenský
Intenzivní barmanský kurz, probíhá formou vlastní výuky prostřednictvím lektora CBA a formou samostudia z podkladů dodaných studentům. Kurz navazuje na poznatky získané v kurzu Barbek CBA, rozšiřuje znalosti o odbornou terminologii, znalost kompletního inventáře, strojů a zařízení za barem používaných. Účastník se podrobně seznámí s výrobními postupy destilátů, likérů i nealkoholických nápojů, získá přehled o kategorizaci, charakteristikách, a pracovním postupu při výrobě míšených nápojů. V praktické části si vyzkouší namíchat nejoblíbenější světově známé drinky podle receptur IBA. Absolvent kurzu je připraven pracovat za barmanským pultem v pozici barman s předpokladem získání kvalitní praxe.
Co se na kurzu žáci naučí:
- historie české a světové mixologie procesy výroby nápojů: co je destilace, co je fermentace, kvašení, macerace atd.
- zbožíznalství
- charakteristika, výroba a rozdělení destilátů, likérů, sirupů a bitters
- kompletní barový inventář (nářadí, sklo, rozdělení baru atd.)
- techniky přípravy ozdob a práce s ovocem, zeleninou, kořením…
- techniky přípravy míchaných nápojů
- intenzivní příprava světových koktejlů
- neoblíbenější a nejprodávanější cocktaily na světě v praxi
- organizace a čistota práce
- infuzování destilátů
- moderní mixologie
Kurz je uzavřen závěrečnou teoretickou a praktickou zkouškou. Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA s mezinárodní platností IBA.
II. SPECIALIZAČNÍ KURZ BAROVÝCH TRENDŮ SOUČASNOSTI
Počet dnů kurzu: 5 – únor 2016
Cena: 4.500,- Kč
Intenzivní čtyřdenní barmanský seminář je primárně určen pro profesionální barmany.
Seminář vás seznámí se světovými bázemi, dozvíte se informace o vlivu kubánské školy na barmanskou práci, velkou kapitolou jsou molekuly, koření a parfémy za barovým pultem. Seznámeni budete také se styl bartendingem, progresivní mixologií a working flairem. Důležitou součástí znalostí barmana je také image, design baru a prezentace produktu – i s těmito informacemi vás seznámí licenční lektoři CBA.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou. Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.
III. ZÁKLADNÍ BARISTICKÝ KURZ
Počet dnů kurzu: 1 – Termín – 2. a 3. listopadu 2015
Cena: 1 550,- Kč
Kurz je zaměřen na nezbytné znalostní základy každého, kdo připravuje kávu v gastronomických provozovnách. Kurz je postaven na mnohaletých praktických zkušenostech, naučí frekventanty mezinárodně uznávané standardy v přípravě nápojů z kávy a zároveň také principy každodenní péče o kávovar a kávomlýnek.
Kurz je celodenní a zahrnuje 4,5 hodiny teoretické výuky, přestávku, 1,5 hodiny zahrnující praktickou ukázku a následně 1,5 hodiny samostatné praxe.
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou. Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.
IV. ZÁKLADNÍ KURZ OZDOBNÉHO VYŘEZÁVÁNÍ OVOCE A ZELENINY
Počet dnů kurzu: 1 – Duben 2016
Cena: cca 640,- Kč pouze za ovoce, zeleninu a další pomůcky. Lektora hradí škola.
Vyřezávané květy ze zeleniny a ovoce
Tento kurz je zaměřen na vyřezávání květinových motivů, žáci začínají nejprve jednoduššími motivy, např. kaly, astry, zubaté květy, apod. Poté se pokusí o vyřezávání složitějších květů, jako jsou růže, chryzantémy apod. Na závěr dokáží z vyřezaného ovoce a zeleniny uspořádat zajímavé aranžmá. Potřebné ovoce i zeleninu obdrží každý při začátku kurz.
Úspěšní absolventi získají certifikát.
Přihlášky na všechny kurzy a potřebné informace obdržíte u vedoucí oboru KČ Bc. Marie Poulíkové.